2014. március 21., péntek

Tavaszi test és lélek ébresztő

Itt vagyunk a tavasz küszöbén, ami a legjobb időszak a tél terheitől való megszabadulásra. Hogy honnan is kezdjünk? Ha igazi megújulásra vágyunk, akkor nem csak a testünkre kell gondolni. Haladjunk kintről befelé…

Szekrénypucolás

Hajlamosak vagyunk, főleg mi nők, mindent felhalmozni, elrakni, mert ki tudja mikor lesz újra jó vagy éppen divatos. Nem számít, hogy már ötször megragasztottuk vagy már a mellünket sem takarja. Fogjuk meg kis sámlinkat és másszunk bele a szekrények legmélyébe. Ideje elkezdeni megszabadulni a múlt darabjaitól. A legjobb az egészben, hogy összeköthetjük az egészet egy adakozással és elajándékozhatjuk kiszanált dolgainkat. Miközben telnek meg a zsákok különböző plüssökkel és ruhákkal, meg-megáll kezünk és elgondolkodunk mit is idéz fel bennünk, de rájövünk, hogy a legjobb helye a múlt zacskójában van. Ha egy-egy darab elvesztésére még nem vagyunk kész, tegyük félre, majd visszatérünk rá a legvégén.

Testi megújulás

A jó idő, a több napfény meghozza a kedvünket a mozgásra. A legegyszerűbb módja, hogy elkezdjük formába hozni magunkat az a kocogás. Nem kell megijedni, nem a maratont kell lefutni egyből, egyszerre. Fokozatosan terheljük magunkat, és tartsunk ki, pár alkalom után már élvezni is fogjuk. Emellett ne feledkezzünk meg a belső méregtelenítésről sem. Nagyszerű zöldségleveket és gyümölcsleveket tudunk készíteni ebben az időszakban. Tűzzünk ki egy napot, amikor csak ezt fogyasztjuk. Bőséges vitaminbomba és kiváló tanítómester is. Megtanít a lemondásra, az elengedésre. Amit viszont ne engedjünk el: az a testi kényeztetés lehetősége.
A bőrünkön keresztül rengeteg méreganyagtól szabadulunk meg, amit ugyan úgy ápolnunk kell, ahogy a lelkünket. Próbáljunk ki valami újat kozmetikusunknál. Egy mikrodermabráziós kezelés (gyémántfejes bőrhámlasztás) vagy egy enzimes elektromágneses méregtelenítés csodás hatást gyakorol arcbőrünkre. Emellé egy új frizura, esetleg egy új árnyalattal, valamint egy manikűr és pedikűr és teljes a teljes a testi harmóniánk.

Lelki és szellemi újítás

A test tisztítása óhatatlanul kihat a lelkünkre is. Kisimult bőrünkhöz hozzásimul a belső világunk. A megnyugvás érzése hozza a harmóniára és az egyensúlyra való törekvést. Nem az egyik napról a másikra találjuk meg, de most tavasszal elkezdhetjük apró lépésekkel. Keressünk új inspirációkat, új lehetőségeket, új embereket. Merüljünk el magunkban, meditáljunk, érezzük belső hangunkat.
Vegyük elő rég elfeledett könyveinket, vonuljunk ki az egyikkel a napsütésbe, keressünk egy padot és adjuk át magunkat a belső utazásnak. Lélegezzük be a természet lágy ízét és folytassuk a megújulást. Ha eléggé mélyre jutottunk, hazaérve, kidobhatjuk a félre rakott, féltett rongyainkat. Most már csak a múlt, menni fog!
Cser Melinda


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése