2017. augusztus 19., szombat

A HARMONIKUS ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT párkapcsolat titkai: A szex vajon mi???



A HARMONIKUS ÉS KIEGYENSÚLYOZOTT párkapcsolat titkai:

Van titok? (Van ám. Benned a titok és a nyitja is!)

Például a szakrális tér egyensúlyba hozása benned, amelyben természetesen a szexualitás is helyet kap. 

Néhány kérdés, amely segít megnézni most magadban, mit is gondolsz ott a tudatosban és a tudat alatt minderről (mert ugye tudod, hogy nem a gólya hozza...).

Figyeld önmagadat, miközben olvasol. Akár jelöld magadnak, hogy melyik mondat akaszt ki, billent ki, melyikről van ítéleted, megingathatatlan elképzelésed, minden, ami eltér a harmóniától, a szeretettől, az feladat:

- Hány évesen találkoztál először a szexualitással? Mit éreztél, láttál ott? Miképp értelmezted azt, hogy fordítottad le magadnak? Észrevették? Mi volt a reakció? Milyen nyomokat hagyott benned a szexről?

- Mit érzel, Te egyedül voltál anyukád hasában vagy volt még ott valaki? Érzed a hiányt, az elvesztés hiányát? Van benned bűntudat az életed miatt? Gyakran érzed magad magányosnak? Még társ, barátok mellett is egyedül érzed magadat? Halogatsz dolgokat, nincs "erőd", kitartásod létrehozni dolgokat?

-  Szüleid illetve nagyszüleid, hogy állnak a szexualitáshoz? "Konzervatívak" vagy "szabadszelleműek"? Milyen volt a kommunikáció a szexualitásról a családon belül? Mély hallgatás vagy hablatyolás? Kellemetlen és tabu téma volt?

- Összehasonlítottad máséval oviban? Szégyelled vagy van bűntudatod emiatt? Enyém más, csúnyább, kisebb, nagyobb, valami nincs velem rendben érzés? 

- Mit gondolsz a havi vérzésről? Milyen érzéseid vannak ezzel kapcsolatban? Mit hallottál róla anyukádtól, nagymamádtól? Érezted már nyűgnek? 

- Érezted már, hogy te csak a szexre kellesz a másiknak? Érezted már magadat megalázva szex közben, által?

- Milyen érzéseid, gondolataid vannak az önkielégítéssel kapcsolatban? Milyen élményed van erről korai gyermekkorodból? Mit gondoltak vagy mondtak erről a szüleid és mások? Mit hallottál ezekről?


- Volt-e a családban megszakítás vagy vetélés, hogy érzel ezzel kapcsolatban? Bevállalsz tőlük valamit ezzel kapcsolatban? Van bűntudatod, hogy te élsz, ő pedig nem?

- Volt-e már terhességmegszakításod vagy vetélésed? Meggyászoltad és elengedted őt? Szégyenkezel miatta?

- A szex öröm vagy egy feladat nálatok? Kötelesség vagy élvezni is lehet? Minek éled meg a szexualitást? Elvárás? Utódnemzés? Hangosan vagy halkan? 

- Hagytad már magadat, hogy hamarabb szabadulj? Hányszor "erőszakoltad meg" önmagadat, hogy a másiknak jó legyen, hogy eleget tégy neki, hogy béke legyen?

- Foglalkoztál már a babavárás és a szülés alatt átélt testi és lelki traumával? Milyen családi és kollektív hitrendszerek korlátoznak a szexualitásban, a szülőségben és a gyermeknevelésben? 

- Mit gondolsz a házasság utáni szexről? A babavárás és a szülés utáni szexről? Miket hallottál ezekről? Mit élt át édesanyád és mit éltál át te ezalatt? 

- Milyen korlátozó kollektív hitrendszereid vannak a szexualitással kapcsolatban? "a férfi odalent hordja az eszét" "az a nő, aki szereti és élvezi a szexet az ..." "minden férfi csak azt akarja" "házasság után minden megváltozik, elmúlik az izgalom" "most már a gyerek az első..." "csendben, halkan, gyorsan, csak a gyerek meg ne hallja"

Ez csak pár kérdés, ami elkezdi feltárni, hogyan is állsz ezzel a szakrális témával. 

Szeretettel várlak egy teljes körű feltárásra ezekkel kapcsolatban is. SZEMÉYLESEN, VAGY TELEFONON, SKYPE-ON, MESSENGEREN KERESZTÜL A VILÁG BÁRMELY RÉSZÉRŐL!

A konzultáción, oldáson mindig kapsz feladatokat, amelyeket otthon tovább használva, segíted a saját gyógyulásod és fejlődésedet az adott témában.

csermelinda3@gmail.com +36304248268

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése