2014. június 23., hétfő

Minél közelebb hozzá



Minél többet kapsz másból, annál inkább nem kell. Löknek és taszítanak maguktól. Egyre távolabb tőlük és egyre közelebb önmagadhoz. Most megérted, mit kívántál.

Szabadulni vágytál. Szabadulni a félelmektől, és a szabadsággal játszani. Meg akartad ismerni. Jöttek is, egymás után sorjában. Mikor azt hitted túl vagy a legnagyobb próbákon, és már kaphatod…  Még mindig nem értetted a lényeget. Még mindig hívtad, sőt követelted. Némán, de érzésekkel. Próbáltad és el is tudtál sok mindent engedni. Aztán újra jött a görcs és megint benne voltál. Igaz, már nem annyira mélyen, de még mindig visszarántott. És akkor újra jöttek. Mert te kérted. Mindegyik megmutatott valamit. Vagy azt, ami hiányzik belőled, vagy azt, amire nincs szükséged. Lassan egyértelművé válik minden. Benned. Volt egy megérzés mindegyikhez, de végül kapaszkodtál a jelekbe, mik nem is akartak mutatni semmit... Megint csak egy próba volt: hiszed-e, anélkül, hogy látnád. És minden, ami belőlük jött, most elért hozzád. És ez már nem vonz, ez már csak taszít. Nem kellenek. Érted már, mitől vagy te önmagadban elég? Ehhez nem kell senki. Nem ők. Te nem taníthatod őket többre, mint amennyire neked lehet. Te a Tiédet lelted meg általuk. Így jutottál el most ehhez az érzéshez. Boldog vagy egyedül és ehhez nem kell senki. Csak Te. És légy hálás mindezért. Mert ennél közelebb sosem voltál önmagad boldogságához. És az Övéhez sem. Megmutatták, hogy az érzés, ami hozzá fűz, az örökkön tartó és pótolhatatlan. Mert Ő már a lelkedben létezik. Kitéphetetlenül.


És minél többet adsz önmagadnak, annál közelebb jutsz hozzá is. Vonz, magához láncol. Egyre jobban érzed, egyre jobban hiszed. Mert megérted, ez már Benned van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése