2016. január 10., vasárnap

Tibeti hangtál



A hang ősi eszköze belső harmóniánk megteremtésének. 
Az anya hangja a magzatnak, a szív dobbanása a testben, a vér áramlása az erekben, a szentséget megjelenítő zenék, az imák, mantrák, énekek, a szakrális hangszerek, a természet hangjai – mind éltető rezgéseket hordoznak. 

A tibeti hangtál, úgynevezett szakrális hangkeltő eszközök, használatának célja nem a hatáskeltés, nem az érzelmek befolyásolása, hanem olyan rezonális terek létrehozása, meghívása, melyek az embert fizikai, tudati, energetikai folyamataiban segítik.


A hangtálak segítségével a fizikai forma azon területeit kívánták elérni, megszólítani és harmonizálni melyek az emberi elme számára nem elérhető, vagy nagyon nehezen hozzáférhető területek. 

A hangtálakat létrehozó térségben, Tibetben felismerték, hogy minden Létező rezonancia térrel bír, nem csak az emberi megnyilvánulás. Minden mindennel kölcsönhatásban van.

Az Eredő Hang a rezonancia, a vibráció az, ami a formát létrehozza, a teret megalkotja.

A Hang a forma építésze! 

A hang nem csupán a számunkra felfogható hangot jelenti. A hallható tartomány alatti és fölötti hangok a végtelenségig körülvesznek, vibrálnak, és rezonanciájuk által üzeneteket hordoznak számunkra. 

A hang maga a Teremtői szándék. 

Minden, ami a teremtés során körülöttünk megnyilvánul, az vibrációból áll, és a fizikai térrel való kapcsolódás nyomán ölt formát. A bennünket körülvevő világ teljessége rezonanciából áll, mely mögött az Eredő szándék húzódik meg, ami a Föld terében formát alkot. Legyen az föld, fa, virág, ásvány, víz, vagy kő, ugyanazt az atomi struktúrát hordozza, de különböző formai megnyilvánuláson keresztül.

A hang nem azonos a zajjal, vagy mondjuk a beszéddel, ami elsődlegesen a személyiség megnyilvánulási formája. 

Ezek a tálak nem egyszerűen zenei hangot adnak ki, hanem rendkívül összetett széles spektrumú hangzást képesek megjeleníteni, rárezonálva az ember szinte felfoghatatlanul finoman rétegzett fizikai, energetikai tereire.

A lélek a szellemi térből egy egyedi rezonális formát, egy alapminőséget hoz magával a földre, egy alapstruktúrát, melyen keresztül földi eszköze tapasztal, fejlődik, szolgál. Attól függően, hogy milyen környezetben vagyunk, milyen hatások érnek, más-más lenyomatokat hozunk létre, máshol lesznek gyenge, máshol túlműködő folyamataink.

A hangtálak mint eszközök működésük során, kapcsolódnak az ember energetikai struktúrájához, ezen keresztül támogatja, segíti a működésükben akadályoztatott tereinket. Hozzáférnek és oldanak bizonyos, az elménk számára nehezen elérhető tudattartalmakat. Erőközpontjainkhoz kapcsolódva, segítik működési folyamataikat, a közöttük fennálló kapcsolódás megerősítését , és támogatják azok együttes, összehangolt, harmonikus munkáját.

Ha az ember a személyes fejlődésében kiteljesedik, megnyílik, egy magasabb szintű valóság érzékelésére válik alkalmassá. 

A keleti kultúrákban a fizikai ‘formán’ nagyon sokat dolgoznak, helyesebb táplálkozással, jógával, mozgással, meditációval segítik a spirituális fejlődést. Igyekeznek a fizikai, mentális és érzelmi síkok összhangját megteremteni, hogy a személyiséget alkotó hármasságot sikerüljön kiteljesíteni, uralni, majd az egységet létrehozni közöttük. Ez a spirituális úton a magasabb szintre lépés kulcsa.

A nyugati ember számára már önmagában a fizikai forma uralása is rendkívüli kihívás.

A fizikai test a lélek eszköze, bennünket szolgál, fontos a valódi igényeinek felismerése, tisztelete. 

Az ember számára talán a legnagyobb kihívást az érzelmi tér uralása jelenti.

A hangok által segített belső kapcsolódás, megnyitja annak lehetőségét, hogy egy integrációs folyamat mentén utat találjunk önmagunk eredőségéhez.

Majd ennek az útnak a részeként azt, hogy milyen módon vagyunk alkotó, teremtő részei a minket körülvevő létezés teljességének.

A hangtálak önmaguk és az őket működtető ember működési terén keresztül ezeket a kapcsolódási pontokat segíti, harmonizációs folyamatokat hoz létre és elkezdi leválasztani mindazt, ami akadályozza a továbblépést. Ezzel segíti az egység irányába történő elmozdulást.


Az Eredő mintával való kapcsolódás a rendet állítja helyre, a szétfolyó struktúrában az ember önmaga tengelyébe áll. Amikor ennek tiszta terével képesek vagyunk a szellemi térhez kapcsolódni, a hazatalálás ősérzését kapjuk meg. A hangon keresztüli tiszta segítség képes bármilyen elakadási pontot a magasabb harmónia irányába nyitni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése