2015. augusztus 12., szerda

Csillaghullás Lőrinc áldásával - 2015.08.12.




Augusztus a Csillaghullás hónapja - az esti órákban akár percenként is láthatunk alá Hulló Csillagokat. Juhhu!!!

A Perseidák meteorrajt "Szent Lőrinc könnyeinek" is nevezik, amely augusztus 12-13 körül látható.

DE ki is Szent Lőrinc?

Lőrinc - mint Sixtus pápa diákonusa - különösen gondot viselt a szegényekre és a betegekre. Maga is mosta a szegények lábát, és rendszeresen osztott közöttük alamizsnát. Legendája elmondja, hogy sok beteget gyógyított meg csodálatos módon, még a vakok szeme világát is visszaadta.

Mikor letartóztatták, a bíró első kérdése az Egyház kincseire vonatkozott, mivel szerinte az Egyház mérhetetlenül gazdag volt. Az pedig nyilvánvaló volt, hogy Lőrinc a kincstárnok, mivel mikor a pápát elhurcolták, odakiáltotta Lőrincnek, hogy ossza szét az Egyház kincseit. 

Lőrinc kért a bírótól három napot - megígérte, elhozza az Egyház kincseit. Mikor a kiszabott három nap eltelt, megjelent egy sereg koldussal, bénával és beteggel, majd azt mondta: ,,Íme, itt vannak az Egyház kincsei!'' A bíró úgy vélte, gúnyolódik vele, ezért azonnal átadta Lőrincet a hóhérnak.

Mint sok más vértanúnak, a kivégzés előtt még egy lehetőséget adtak a haláltól való menekülésre, és felszólították Lőrincet: ,,Áldozz az isteneknek, vagy egész éjszaka kínozni fogunk!'' A győztes válasza így hangzott: ,,Az én éjszakám nem ismer sötétséget, és minden ragyogó fényben úszik!'' Akkor hozták a rostélyt, rábilincselték, és a tűz fölé tették. - A hívő nép pedig később az augusztus 10-e körül látható hullócsillagokat így nevezte el: ,,Lőrinc könnyei''.

Istenünk, ki Szent Lőrinc diákonust az irántad való szeretettel képessé tetted arra, hogy hűségesen szolgáljon neked és elszenvedje a vértanúságot, kérünk, taníts meg minket is hozzá hasonlóan szeretni, és segíts, hogy amit tőle megtanultunk, azt tettekre is váltsuk!

Ebben a Csodálatos Kegyben, Fényben - ma megtehetjük, hogy az eget kémlelve - kifejezzük Lelkünk legbelső vágyát, kívánságát. 

Ülj ki az ablakba, feküdj ki a fűbe, bármilyen mód megteszi - figyeld az Eget, és Csendesedj le, Figyelj az érzéseidre, Mi a vágya? Mi a Te legbelsőbb vágyad? 

....................

Érezd, vedd most magadhoz.

Hidd el, a kellő pillanatban megérkezik, megszólal benned és kinyilváníthatod az Ég felé. 

Legyen pontos, de ne félj, hogy valamit kihagysz, ne gondold, hogy elronthatod. Nyugalom. Mosolyogj. Lélegezz mélyet, Öntsön el a Feltétlen bizalom és Szeretet fénye. 

Érezd át. - Minden pontosan úgy lesz, ahogy az Nektek a legjobb, amígyen az meg van írva.

Köszönd meg és Adj Hálát. 

Áldás legyen rajtatok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése