2015. augusztus 11., kedd

A Zene Bennünk él - Te hallod a Tiédet?





A Zene egy olyan művészi kifejezési forma, ahol a Hangok és a Csend Szerelméből születik újjá valami megfoghatatlan, Lélekben és Szívben érezhető Csoda.

Az emberiség kezdetén már ott volt a zene -  a természetben talált kis csontokat már zenélésre használták, a tűz körüli táncokról és a zenékbe foglalt imákról pedig ne is beszéljünk. Aztán az ókorban egyenesen isteni eredetűnek tartották, és a vallási és a civil életben is óriási szerepet töltött be. 

Egyszerűen Bennünk él Ősidők óta, megmozdítja a Lelkünket és a Testünket viszi hozzá. 

Az ősi erő - Tribali: 


Megmásíthatatlanul hagyatkozhatunk a zenénél is az első hangra - mit jelent neked, mit mozgat meg, mit hoz fel? Érezd át. Menj bele, engedd a szívedhez közel, mert így ér el mélyebbre, egészen a Lelkedig. Itt ismerheted fel (Önmagadat), válhatsz Vele Eggyé, értheted meg és engedheted újra vissza - Önmagadhoz Önmagadba. 

Mert ugyanaz a Világ él Bennünk - Rácz Gergő: 


Nem csak arról van szó, hogy a felszínre hozhat egy már megélt érzést - társíthatsz és feloldhatsz általa Önmagadban valamit... Ez sokkal több annál. Beléd hatol és megmutatja a Saját Hangodat, a Te Dallamodat. Meggyógyít és közelebb visz ahhoz a Belső Csendhez, ami Te vagy. Mert a csend is zene. Hallottad már azt a csendet, ami két hang között szólal meg?!. És a saját zenédet?!. A saját csendedet?!. Ütemeket, amik össze vannak rakva, egymás után, összeforrva, mégis ahol az egyik végett ér, ott születik hozzá az új?!. A végtelenség érzetét, az örök körforgást, az örökkön tartó időt?!. 

Nincs elvesztegetett idő - The Carbonfools:



A zene, mint terápia ma már sokaknak ismert gyógymód, de már Platón és Arisztotelész is beszámolt gyógyító hatásairól. Aztán a II. világháború idején a veteránokat, segítő szándékú zenészek szórakoztatták, amely során megfigyelték az egyértelmű gyorsabb javulást. Nem csak mentálisan, érzelmileg, de testileg is hamarabb helyre billentek és tértek vissza hétköznapi életükbe. Azóta természetesen nem csak kórházakban, hanem iskolákban és számos intézményben használják a gyógyítás egyik eszközeként. És így vagy úgy, de minket is támogatnak vele Angyalkáink. Üzenet rejtenek el benne és leckéket értetnek meg általa.

Gyógyító Angyalok - Robbie Williams:


De nem csak a zene hallgatása, hanem az éneklés, a kiabálás is nagyon felszabadító a lélek számára. Biztosan már te is voltál úgy, hogy azt érezted egy koncerten, a szobádban vagy éppen egy táncos órán:" Huuh most kieresztettem a gőzt. Felszabadultam". Hát persze, hiszen a sikoly, az üvöltés ugyanis segít - bár vigyázzunk a körülöttünk állok dobhártyájára - a belső világunk fizikai létben való megélésében, kieresztésében. Felszabadít, szabadságot ad - fiziológia értelemben hormonokat szabadít fel, amelyek nem csak testi, hanem lelki megkönnyebbülést is hoz magával. Ha ehhez társítunk egy kis csípőmozgást is, mondhatjuk, hogy megadtuk a testnek és a léleknek is, ami kell neki. Emellett olyan női és a férfi energiákat hoz fel, szabadít fel, ami által könnyebben vállaljuk fel Önmagunkat, azaz nőiességünket és férfiasságunkat.

A NŐ és a Férfi - "Hol végződsz te, és hol kezdődök én" - Rihanna & Maroon5


Miután tisztáztuk, hogy lelkileg és orvosi értelemben is számos pozitív hatása ismert, ne feledjük el azt sem, hogy az emberi kapcsolatainkra miként hatnak. Hiszen a zene ösztökél minket arra, hogy megéljük az érzelmeinket, kifejezzük azt és kialakítsuk a lelki harmóniánkat, ezáltal is javítva az társas létünket. Fokozza a kedvünket, stresszt old, kiegyensúlyoz, és segít abban is, hogy a mindennapi nehézségeinket másképp oldjuk meg. Emellett nem csak lelki, hanem testi szinten is gyorsabb lefolyásúvá teszi problémáinkat. 


Tehát nincs más hátra, válassz a lelkedhez közeli zenét, bekapcs és indul az utazás...

... vagy éppen a tánc és a kiabálás... ;)

Egy kis tánc, mert erre a csípő is mozdul - Bruno Mars:

https://www.youtube.com/watch?v=OPf0YbXqDm0

És a folytatás, most abba ne hagyd - The Biebers:

https://www.youtube.com/watch?v=xTIKfiMWvCc&list=RDxTIKfiMWvCc#t=4






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése