2014. május 14., szerda

Vissza a köldökzsinórig

Fogantatásunk, magzati korunk, születésünk. Élmény, melynek minden mozzanata érzelmekkel átszőtt. Lenyomatot hagy személyiségünkben, és meghatározza életünket. Misztikusan hangozhat, de pontosan meghatározott céllal választunk magunknak szülőket és helyzeteket. Éppen ezért fontos milyen körülmények között foganunk meg. Félelem, szorongás vagy öröm, boldogság, mind-mind rányomja bélyegét személyiségünk fejlődésére.


Ma már vizsgálatok is bizonyítják, hogy az a gyermek, akit nem vártak, esetleg a szülőt valamilyen hosszan tartó negatív érzés kerítette hatalmába, hamarabb szembesül önelfogadási problémákkal, és kevésbé tud bízni önmagában. Már elültették benne a magot, hogy „nem vagyok elég jó, kevés vagyok ehhez” érzést. Mivel nem kapta meg szüleitől a megerősítést, hogy jó vagy, ahogy vagy, és a lehető legtöbb vagy, akit szeretnek, ezért ezeket a biztatásokat életében, kívülről szeretné alátámasztani.

Önbizalmunk alapjai

Önelfogadásunk, ősbizalmunk a létben és a boldogságban, előrejutásunk, önfelvállalásunk, mind összefüggésben állnak azzal, hogy miként és milyen körülmények között fejlődünk a fizikai síkon, már a kezdetektől. Egy fel nem vállalt kapcsolatban fogant gyermek, akinek édesanyja végül egyedül maradt áldott-áldatlan állapotában, később, nagy eséllyel, önbizalom hiánnyal, ön és testkép-zavarral, kapcsolati problémákkal fog küzdeni. Szégyen, fel nem vállalás, szeretetlenség érzetének láthatatlan bélyegét hordva magán.



Bárki életében eljöhet az a pont, hogy egy szakadék szélén állva, elgondolkodik, hogy vajon át tud-e ugrani a túlpartra. Ha nem látja reálisan a helyzetét - nincs tudatában képességeinek, esetleg hibásan méri fel azokat - abból bizony zuhanás lehet.  „Amikor valaki útra kell, hogy saját életét jobbá tegye, hátán cipeli batyuját, mely tele van félelmekkel és vágyakkal, jól bevált és ismert eszköztárral megtömve. A térkép egésze ott van a tudattalan rejtekében, aminek hologramjai és mozaikjai feljönnek a tudat szintjére” – fejti ki Petre Anett kineziológus. „A kineziológia komplex rendszerével abban segít, hogy az ember még jobban megismerje és használni tudja saját eszközeit és forrásait. Majd ezekhez újabbakat szerezzen, és bátran szembe tudjon nézni mindazzal, ami blokkot képez az életében.”



Kineziológia
Sokrétű, teljességre törekvő, holisztikus gyógyító rendszer. A kezelés első lépése az anamnézis, állapotfelmérés, majd az izomteszt nagy segítséget nyújt abban, hogy megtudjuk, mikor, milyen gondokkal nézett szembe a kliens, ki okozhatott a múltban stresszt, traumát. Segítségével hatékonyan lehet felderíteni a gócpontokat, ami a panaszt létrehozta. Az őszinte megértés által a szervezet öngyógyító folyamatai beindulnak, a tünetek megszűnnek, a lelki egyensúly visszaáll, és a betegség eltűnik.
A természetgyógyász kineziológus a kezelés során a páciens jelenbeli problémájával kapcsolatban az izomtesztelés segítségével megkeresi azokat a múltbeli élethelyzeteket, melyeknek során a létrejött energetikai elváltozások hozzájárultak a jelenbeli probléma kialakulásához. A kiegyensúlyozatlanságok megszüntetése mozgásgyakorlatokkal, energetikai korrekciókkal, vizualizációs gyakorlatokkal és más speciális kineziológiai módszerekkel történik.






 „Egész lényünk mindent kódol, megőriz, ami valaha is történt, történik velünk, s ami minket ér a külvilág által, az generál bennünk érzést, gondolatot, reakciót. Az élmény tárolódik. Fizikai valónk megtestesülésekor is így van ez” - fogalmaz Petre Anett.



„Legegyszerűbben úgy lehetne leírni: ha egy magot elültetsz, akkor fontos, hogy minden a rendelkezésére álljon a fejlődéséhez. Megfelelő talaj, tápanyag, víz, hőmérséklet, napfény, gondoskodás, szeretet. Bármely tényező nem léte vagy elégtelen mivolta, esetleg hirtelen megváltozása, tartós károkat okozhat.”


Jelenleg negyven kineziológiai rendszer működik. Az egyik a Three in One Concept, amit akkor használnak, ha a probléma kialakulásának oka maga a szülés. Ekkor az egyén hipnózis nélkül, korregresszióban újra átéli az eseményt. Az élmény átírható, korrigálható, pozitív megerősítéssel rögzíthető. Fontos hangsúlyozni, hogy egy folyamatról beszélünk, így a kliens megerősítő gyakorlatokat, házi feladatokat kap, amit meghatározott ideig javasolt elvégezni.

„A tapasztalatom az, hogy már első alkalommal, az anamnézis felvétele során is oldódnak a kliensek. A feloldás-beszélgetés pozitív folyamatokat indítanak el bennük. Gondolatokat és érzéseket. A tényleges kezelés ezeket még mélyebbé teszik. Volt egy páciensem, aki miután szembesült a valódi problémával, nem akart, nem mert szembe nézni vele. Ő döntött, ezt el kell fogadni”.


H. Helga évek óta keresi a megfelelő módszereket különböző testi és lelki problémáira. Megemlíti az önbizalomhiányt, a szülőktől való elszakadást, az ételallergiát és az evészavarát is. Barátnője ugyanezekkel küzdött és nála óriási változásokat indított el a kineziológia. Megtalálták problémáinak gyökerét, majd a pozitív töltetű újjá születés után, hatalmas fordulatok következtek életében. El tudott szakadni édesanyjától, elkezdett hinni önmagában, megvalósította álmait, és a szerelem is rátalált.

 „Mivel közelről éltem meg barátnőm sikereit, én is felkerestem a kineziológust. Rám semmilyen hatással nem volt, még ellazulni sem tudtam a kezelés alatt. Semmi változást nem tapasztaltam az életemben” – mesélte Helga. „Egyszerűen nem tudtam hinni ebben az egészben. Barátnőm élményei után mást vártam.”  


Gondolhatjuk, hogy ugyanazokra a problémákra, ugyanazok a megoldások is. Pedig nem. Ne feledkezzünk meg róla, hogy különböző személyiségek vagyunk, járhatunk más-más szakaszban a változás útján. Egyikünk készen áll rá, másikunk még nem. Ugyanaz a szakember vele megtalálja a közös rezgést, velünk nem. Fontos, hogy felismerjük, hogy számunkra melyik módszer a leghatékonyabb. Ha valamelyik nem hozza meg számunkra a megoldást, egyszerűen tovább kell keresni.

Cser Melinda


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése