2015. október 19., hétfő

Szakrális csakra - a biztonság központja



Talán a legbonyolultabb érzelmi sík tartozik a nemi csakrához, nem csak a szexualitás maga (bár ez a gyökércsakrával együtt működik), hanem a férfi-nő, esetleg férfi-férfi vagy nő-nő viszony megannyi kérdése és buktatója, szenvedése és küzdelme itt jelentkezik. A féltékenység, a hűség, a menni vagy maradni, az elszakadás vagy összeolvadás, a szabadság kötöttség kettősségei és az ezeken való rágódás - a szexcsakra szerveiben okoznak először elváltozásokat.

Nőknél gyakori "a férfi csak használ engem" érzés, férfiaknál az érzelmek elfojtása, elrejtése, "elveszem, ami kell" érzés. A megalázás és a megalázottság érzése mindkét fél részéről oldandó rész.


Nőknél a szexszel való manipuláció, a "bosszú" energetikai rendbetétele elengedhetetlen része a tisztulásnak. Férfiaknál a cserbenhagyás bűntudata, a megalázás, a másoknak való, a világnak való megfelelés - "a kemény férfi vagyok" álarcának leoldása szükséges.


A nőnek például a cisztát, a férfinál a prosztata elváltozást, jellemzően a be nem gyógyult érzelmi sérülések vagy éppen folyamatban lévő érzelmi változások okozzák.


Az elengedéssel kapcsolatos félelmek - szakításra, továbblépésre való képtelenség - a hólyagok területén bosszulják meg magukat, s mindkét alsó csakra karbantartását igénylik. Ha valakinek a gyermekvállalással kapcsolatosan vannak félelmei, aggodalmai, természetszerűleg a méhében produkálhat tüneteket. Férfiak és nők esetében a szexualitással való problémák az orgazmuszavarokban, impotenciában vagy hüvelyproblémákban, s elhízásban, különösen altesti területen mutatkozhatnak meg.


Ha ezen csakra energiái kiegyensúlyozottak, a személy barátságos, odafigyel másokra, humoros, törődő, jók a megérzései, melegséget sugároz magából. A területen jelentkező energiahiány félénk, visszahúzódó, túlérzékeny, szexuális aktivitásban szélsőséges, frigid vagy impotens, negatív és bűntudatos embert eredményez. A túláradó energiák ezzel szemben lobbanékony, támadó, túlontúl ambiciózus, illúziókat kergető, manipuláló, másokat szexuális tárgynak tekintő jellemet rajzol meg.


A nemi csakra a női princípiumot jelenti, ezért a nőiesség jegyei és tünetei egyértelműen befolyásolhatók általa. Ha problémánk van nőiességünkkel, érzelmi világunkkal, a gyengédséggel, a gondoskodással, annak elfogadásával és áramoltatásával, párkapcsolatainkkal, mind külsőnkben - hajhullás, hízás, fogyás - mind belsőnkben - ciszták, polipok, mellproblémák - nemi jellegeinket támadjuk. Tegyük hozzá, hogy a nemi hormonok termelődése is ezen csakra uralma alatt áll, s mind a férfi, mind a női nemi hormonok meghatározzák külső jegyeinket, hangulatunkat, viselkedésünket, természetünket.


Természetesen a legegyszerűbb az lenne, ha rendet tennénk magánéletünkben - fogantatástól kezdve, gyermekkorunkban, család energetikájában, saját élményeket - ha elengednénk, amit el kell.

Fordítsuk meg a dolgot, és kezdjünk el dolgozni a csakránkkal, szagoljuk illatait, hordjuk színét, hallgassuk mantráit és együk ételeit!

Kezeljük!


A csakra szirmai megközelítőleg kétujjnyira a köldök alatt találhatók. Töve a keresztcsont magasságában mutat a gerincre. Aromaterápiás kezelés szempontjából nyugtató hatással van rá a pézsma és az ámbra, serkentője a rozmaring. Gyógyító kövei: borostyán, citrin, topáz, aventurin, holdkő és jáspis.


Kulcsszavai a biztonság, mások iránti figyelem, szexualitás, kreativitás, erő, őszinteség. Az első két kulcsszó igen szoros összefüggésben van egymással. Csak akkor tudunk másokra felelősséggel odafigyelni, másokat elfogadni, ha biztonságban érezzük magunkat. A szexualitást itt meglehetősen tág értelemben kezeljük. Nem csak a szexuális tevékenységről van szó ugyanis. Idetartozik magának a szexualitásnak az elfogadása, valamint jelen korunk és kultúránk keretei között a férfi és a női szerep értelmezése, elfogadása is. A szexuális energia kétségtelen kapcsolatban áll a kreativitással és a mások bölcs vezetését lehetővé tévő erővel is.


Pozitív megerősítések: 

Kapcsolódom önmagamhoz és másokhoz. Kinyilvánítom szükségleteimet. Tisztelem önmagamat. Önmagam számára az első vagyok. Tudok lemondások nélkül kapcsolódni. Érzem a határaimat. Tudok nemet mondani. Érzem a testemet. Érzem a központomat. Érzem a fizikai lét varázsát. Élvezem a létem. Örömöm van magamban. Örömöm van másokban. Bízom a megérzéseimben. Bízom a kreativitásomban.

"Saját testünk szeretete a feltétele annak, hogy szeretni tudjuk a másik ember testét is!"


Ismerd meg a saját testedet. Olvass belőle.


Figyeld meg, miképp gondolkodsz a testedről. Mennyi szeretet van abban, ahogy érzel felőle, ahogy gondolkodsz róla, ahogy gondoskodsz róla!


A csakrában rejlő tanítás végrehajtásához segítségül hívhatjuk Gábriel Arkangyalt. Gábriel a kinyilatkoztatás, a halál és a feltámadás angyala, úgy is hívják, hogy a születés arkangyala, mivel az ember születési folyamatát segíti elő. Ő az, aki az evangéliumokban bejelenti Jézus születését. A tudományok arkangyalának is hívják, mivel elősegíti a Földön a természettudományok fejlődését. Nevének jelentése: “Isten az én erőm”.


A szexcsakra zavaraira visszavezethető néhány fizikai betegség, probléma:

Betegségek, melyek jelzik a második csakra gyengeségét: a mell, a méh, a petefészek és here problémái, elhízás. Néhány betegség: Felfúvódás, Gombás fertőzések, Hajproblémák, Méhproblémák, Mellproblémák, Menstruációs problémák.

Lelki betegség: Étvágytalanság, Kapcsolati problémák, Kreativitási probléma, Orgazmus problémák, Étkezési zavarok (anorexia, bulimia).


Általános tanácsok a szexcsakra harmonizálásához:


  • Rendezd a kapcsolataidat magadban. 
  • Tisztelettel és elismeréssel légy minden volt kapcsolatodhoz.
  • A kapcsolati problémáidat nyíltan beszéld meg - elfogadással, őszintén, szeretettel.
  • Egyértelműen jelöld ki a határaidat. 
  • Tanulj meg nemet mondani.
  • Meditálj a női és férfi oldaladra - egyensúly beállítása fontos.
  • Viselj narancsszínű alsóneműt, ruházatot, bármely dolgot, amely narancsszínű.
  • Sportolj, kapcsolódj a testtudattal.


Nemi csakra meditáció:

Ha alulműködik: képzelj el egy nagy narancssárga lufit, nézd meg, fogd és simogasd meg, majd lassan engedd fel, nézd ahogy elszáll.
Ha túlműködik: képzeld el, hogy egy folyó partján ülsz, nézed a vizet, amely világoskékből lassan sötétedik egészen mélykékig. Nézd amíg jólesik, közben ismételd az o-hangot lassan elnyújtva.


  • Érzékszerveink megnyitása a természet és általában a külvilág felé – különösen jó hatással van a szakráis lcsakrára a Hold (főleg a telihold) látványa.
  • A vízzel való kapcsolatunk elmélyítése – sok folyadék fogyasztása; vízben eltöltött idő - úszás, tengeri sós vagy szódabikarbónás, illetve illóolajas fürdő, zuhany, mely lemossa a negatív energiákat.
  • Meleg otthon kialakítása.
  • Egy kis luxus a külsőségek terén (frizura, smink, ruha stb.).
  • Kapcsolataink fokozatos rendezése (elfogadás, elengedés, megbocsátás).
  • Hangterápia – érzelmekre ható, melodikus zenék, dalok; a delfinek vagy a madarak hangja; a természet hangjai, különösen a víz csobogása.
  • Táncterápia – néptáncok, társastáncok.
  • Aromaterápia: ilang-ilang, szantál, mirha, narancs.
  • Drágakő-terápia: karneol, holdkő (akár magunkon vagy magunknál hordva, akár a környezetünkben elhelyezve).


A második csakra a has legaljánál, közvetlenül a szeméremcsont fölött található, de van egy hátsó energiaörvénye is, a keresztcsontnál. A kamaszkorban ez a csakra nagyon intenzíven működik. Ez irányítja a nemi érést, amíg el nem éri valaki a felnőttkort. De más szerepe is van: ez az életöröm központja. Akinél jól működik, az az életben mindig megtalálja a kellemes dolgokat, tud örülni mindennek, és másnak is szívesen szerez örömöt. Tanuld meg ennek is a feltöltését!


Gyakorlat a szexcsakra energetizálásához:


Medenceemelés:

A gyakorlat időtartama: általában öt-tíz perc, de bármeddig lehet végezni. A gyakorlatot kortól, edzettségtől függetlenül bárki elvégezheti.
Feküdj hanyatt lazán, hunyd le a szemedet, és húzd fel a térdedet annyira, hogy a lábfejed kényelmesen a földön maradjon. Emeld meg lassan a medencédet, majd engedd le. A gerinced közben maradjon a talajon. Lassan végezd a gyakorlatot!

A gyakorlat alatt összpontosíts a szexcsakrádra! Képzeld el, hogy a nemi szerveiden keresztül lélegzel ki és be. Tudatosan lazítsd el a szexcsakrádat!


Lefelé mutató háromszög:

Helyezd a tenyereidet egy lefelé mutató háromszöget képezve a has alsó részére a következőképpen: a hüvelykujjaid érintsd össze a köldöködnél, a mutatóujjakat irányítsd lefelé és érints össze őket, többi ujjad ehhez igazodik. Hunyd be a szemeidet és figyelmedet, fókuszodat vidd a nemi csakrára, nőként a méhedre, férfiként a prosztatádra.

Lélegezz mélyeket, mintha onnan szívnád fel az energiát, mindent, amit már elhasználtál, ami negatívan befolyásol. A tenyereid alatt futó energiák, a szeretet fénye, áttisztítja, tölti és harmonizálja ezt a területet. Érezd minden egyes lélegzeteddel, hogy tisztább vagy. Csináld egészen addig, míg jól esik.


A szakrális csakra a teremtőerő, a kreativitás központja. Ide tartoznak azok az érzelmek, érzések is, amelyek nem az intellektussal, hanem az ösztönökkel vannak összefüggésben, úgymint az anya-gyerek és a férfi-nő kapcsolat, a családi kapcsolatok, a bennünket érő hatások elfogadása és feldolgozása, a megnyílásra és a feloldódásra való képesség, valamint a szexualitás.


Szakráliscsakra-meditáció:

Helyezkedj el kényelmesen! Néhány percig összpontosíts a légzésedre! Majd képzeld el, hogy narancssárga fényt lélegzel be a szakrális csakrádba! Korall fény érkezik a gyökér és a szexcsakrád tisztítására, minden ehhez kapcsolódó témádhoz legyen az az idő és a tér bármely tartományában. A fény a hozzá tartozó szerveket is elönti, és átmossa. A szakrális csakrában és a hozzá tartozó szervekben felgyülemlett, elhasznált energiák fokozatosan feloldódnak, minden egyes kilégzéssel távoznak belőled, fénnyé válnak a Forrás által, és ez a megtisztított energia visszatér hozzád. Betölti a réseket és kiegyensúlyozza az energiát benned és körülötted.

https://www.youtube.com/watch?v=Lg2Q5rBYkNA


Jó munkát!


Ha szeretnéd, hogy segítsek az utadon, szeretettel várlak:

Cser Melinda - Lélekgyógyász - csermelinda3@gmail.com 06304248268

http://csermelinda.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/UtazasALelkemKorul/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése