2014. május 14., szerda

Kezdjük az elején…


Mindannyian álmodozunk egy nyugodt, békés életről, hivatásról, házról, gyermekről és persze az ehhez tartozó nagy szerelemről. Míg ezeket várjuk és keressük, sok megpróbáltatással nézünk szembe. Csalódások, családi drámák, társadalmi elvárások. Szerepeket játszunk és meg akarunk felelni. Mindent megoldani, mindig mindent egyre és egyre jobban.  
Hogy a legelejéről kezdjem: ma már tisztában vagyok vele, hogy nem véletlenül történt velem semmi. Hogy a családomat választottam, édesanyámat és édesapámat és az embereket az életemhez a sok év alatt, az egy megválasztott sors. Szerencsém volt az utóbbi években olyan meditációkat, álmokat és képeket megélnem, elsősorban éreznem, hogy az kivilágosított sok sötét foltot.

Bizonyára titeket is hajt belül egy hang, sőt nem is egy, hogy ezt és azt csináld és jaj de hülye vagy, hogy ezt csináltad. Ezek közül kell megérezni az az egyetlen hangot, ami tényleg tudja, mi felé kell menned, hogy megvalósítsd magadat. Tudom, nem könnyű feladat, de nem lehetetlen úgy élni, hogy a belsődre hagyatkozol. Sőt, ha megteszed, csodálatos érzés és egyre több támogatás fog érkezni. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem fog többé fájni. Sőt, tudod mennyire tud? Rengeteg dolog jön elő, és ezek által leméretik rajtad, hogy megtanultad-e a leckéidet, hogy tudod-e alkalmazni a megfelelő időben.

Tegyük fel, hogy már elkezdted azt csinálni, amit mindig is éreztél magadban és bevállalsz olyan helyzeteket, amik számodra kényelmetlenek és fájdalmasak. Bár először nem annak tűntek, de az út során azzá váltak. Ezeket is meg kell tapasztalni és végig gondolni mit tanulsz belőle, milyen helyzeteket hoz, ami neked nem jó. Azzal van tennivalód. Biztosan olyan leckét hoz elő, amit csak így tudsz megtanulni. Tarts ki benne, ameddig csak tudsz, de semmiképp ne erőszakold meg magad és állj ki magadért, ha a helyzet azt kívánja. Meg kell tanulnod önzőnek lenni és magadat nézni első helyre.

El is érkeztünk egy fontos ponthoz: szeresd önmagadat. Jó-jó gondolom, hogy próbálkozol vele, de még mindig azt látod, hogy hozzá képest és különben is, ennél sokkal jobb is tudnék lenni. Egyik fontos dolog, hogy te te vagy és ő hozzád képest nincs se lejjebb és se fentebb, mégis gyakran osztályozunk. Legyünk nyitottak mások felé, de leginkább önmagunk felé. Csak te teheted meg magadért, hogy jól érezd magad a bőrödben, kívül és belül egyaránt. Nem titok, hogy kapunk egy testet, ami szintén nem véletlen, hogy milyen. Ami nem tetszik magunkban, épp azzal van dolgunk. Belsőnk pedig csak értük olyan amilyen. Számunkra a legtöbb, minden rossz érzésünkkel együtt, mi vagyunk.

Az sem titok, hogy nekem is vannak problémáim önmagammal. Most megosztom veletek, hogy én mit csinálok, hogy megszeressem önmagamat. Önmagam elfogadásához az első lépés a szüleimhez való viszonyom tisztázása volt. A meditációk megmutatták azokat a dolgokat, amiket én átéltem érzelmileg, le is rakodott és ugyan az emlék elbújt, de arra épült minden. És lehet, hogy egy téves érzésre alapult minden. A meditációban édesapám elmagyarázta mit vállalt be, hogy engem tanítson, és láttam, hogy ez egy előre megtervezett sors volt. Ez volt az övé, az enyém és a családomé. Emellé kapunk olyan hozott és nyert tulajdonságokat, amik olykor nehezebbé teszik a helyzetek megoldását, olykor könnyebbé. Ami neked élből nem okoz problémát, az nekem akár az egyik legnagyobb lehet. Érdemes egy kicsit elmélyedni az igazi asztrológiában, hogy megértsd mi miért hat rád, és milyen alaptulajdonságaid vannak. A numerológia is megmutatja mik az erősségeid és a gyengéid. Annyi segítő tudomány van önmagad megismerése felé. Érdemes, még ha csak felszínesen is, de megnézni ezeket. Nagy felismeréseket és bólogatásokat ígérek.

Tehát a meditáció mellett, amit nálam az áttöréseket hozta, az az újjászületés. Többször is volt benne részem, mert még mindig azt éreztem, hogy nincs meg a gyökere a problémámnak. Fontos, hogy tudd, egyik módszer sem olyan, hogy hip-hop megcsinálod, kijössz és minden megoldódik. Ott kezdődik igazán a változás, a felismerések és az események majd segítenek téged. Minden úgymond tesztelésre kerül. És ne légy csalódott, ha még mindig nem úgy reagálsz, ahogy azt már gondoltad, hogy fogsz. Hiszen attól még emberek vagyunk, hogy hiszünk a spirituális megértésben.

Ezek segédeszközök. Elindítanak. Viszont rengeteget kell mellette tenned. Megérteni ezek által szituációkat, embereket. Nem kell mindenkit, mindent elemezni, de meg kell látni benne mit mutat. Ha egyre tudatosabban figyelsz erre, akkor jönni fog a felismerés. A belső világod megértéséhez kell a külsőd elfogadása is. Próbáld azt enni, sportolni, ami téged boldoggá tesz és elégedetté, hogy igen, megcsináltam. Nem biztos, hogy neked az egy kimerítő edzés, lehet egy séta a parkban, vagy a zenére való takarítás-riszálás. De érezd úgy, hogy tettél valamit magadért. Az olyan nagyszerű érzés. A táplálkozás és mozgás mellett, önmagad csinosításáról se feledkezz meg. Ezek együtt adják ki, hogy jól érzed magad. Tenni kell érte! Hajrá! J


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése