2015. július 19., vasárnap

Tízmilliószoros nap - július 20. - 22 óra 22 perc - Közös kinyilatkoztatása vágyainknak


Tudtátok, hogy a Tízmilliószoros nap  a tibeti holdév négy nagy ünnepén Buddha életének egy-egy eseményét idézik meg?

Most már annyira "népszerűek" ezek a teremtő napok, hogy lépten-nyomon jó tanácsokkal látnak el minket, már előtte jó pár nappal. Természetesen én is szeretnék élni ezzel a lehetőséggel ;) és felhívni rá a figyelmet, hiszen a lehetőség az lehetőség - Élni kell vele.

2015-ben a Tízmilliószoros napok: Március 5. - Június 2. - Július 20. - November 3.

Mielőtt leírnám, én mit fogok csinálni, azaz mit javaslok Nektek, nézzük meg (hogy kicsit szélesítsük tudástárunkat, mert tudni jó :) ;) ), hogy mi is ez a négy nagy ünnep Tibetben.

Az első tízmilliószoros nap a tibeti naptár szerint az év tizenötödik napja, ami azt a bő két hetet idézi meg a híveknek, amikor is Buddha minden nap a királyi palotába járult egy-egy csodát bemutatni, hogy meggyőzze őket az általa felkínált út helyességéről.

A második ünnepnapon már két dolgon is örvendeznek. Az első Buddha születésnapja a másik pedig a megvilágosodásának a napja. A legenda azt mondja, hogy születésekor azt jövendölték: vagy egy birodalom erős vezére, vagy miután meglátja  a világ szenvedéseit a lehető legnagyobb spirituális tanító lesz. Édesapja a király, meg is tiltotta, hogy kimenjen a palotából, nehogy meglássa a szegénységet. Ennek ellenére Buddha megtette, és miután látta mi folyik a világban, fel is vállalta küldetését. Öt év szerzetesség után, harmincöt évesen világosodott meg, majd fordult vissza a Nirvána kapujából, hogy tanítóként megmutassa, miként szabadulhat meg az emberiség szenvedéseitől.

A harmadik Tízmilliószoros napon azt ünneplik, hogy Buddha két hétre visszavonult a tanítástól, majd ezen a napon mégis úgy döntött; visszatér és követőinek megtanítja a Négy Nemes Igazságot: a szenvedést, a szenvedés eredetét, a szenvedés megszüntetését és a szenvedés megszüntetéséhez vezető utat. 

A negyedik nagy ünnepen pedig a hagyomány szerint arra emlékeznek, hogy Buddha három hónapra az Istenek birodalmába látogatott, hogy tanítsa őket, valamint hogy édesanyját megszabadítsa.

Ennyit röviden a "történelmi áttekintésről". 

A pozitív gondolatok természetesen nem csak ezen a napon fontosak, de érdemes ilyenkor még tudatosabban odafigyelni, mit is teremtünk meg magunknak. Persze azt se feledjük, hogy a negatív dolgok, a szenvedés, a fájdalom elfojtása, elrejtése nagy őrültség, hiszen a fejlődésünk és gyógyulásunk kulcsa, hogy ezeket feloldjuk. 

De ma koncentráljunk arra, hogy a negatív érzéseinket próbáljuk pozitívra cserélni, valamint azt képekben látni és mosollyal a lelkünkben azt megőrizni. 

A teremtés csodálatos dolog, évek óta sok tanítás elmondja. Én magam is csinálom, nincs is ezzel semmi baj, jelentem, működik. De ne felejtsünk el egy nagyon fontos dolgot felmérni. Tudniillik mindenkinek van egy terve, amit születése előtt megírt... Mi van, ha egyszerűen az egonk szólal meg és szeretne valamit iszonyatosan, de ez nincs benne a történetünkben? Hát bekövetkezik, mert itt van a szabad akarat és mi teremtünk. Nah ekkor jönnek a pofonok és a szenvedések. Mert én ezt nem egészen így gondoltam, ugye? Tehát érdemes kicsit megpihenni, nem rohanni és figyelni önmagunkra, az érzéseinkre, a sugallatokra. Tényleg ezt szeretném, vagy csak a fene nagy egom akarja magát emelni? 

A következő a javaslatom. Érdemes egy meditációt megcsinálni, mert jó ilyenkor tisztulni, gyógyítani a sebeinket, mielőtt neki állunk teremteni. 

Nekem évek óta nagy kedvencem a következő, fülhallgatóval érdemes megcsinálni:


Miután ez megvan, vagy ez helyett, ha "nincs időnk" - egy egyszerű tisztító, erősítő gyakorlatot ajánlok Nektek: 

Állj fel, és lassan csendesítsd el elmédet. Hunyd be szemeidet és kezdj el a légzésedre figyelni, majd mint egy fa, cövekeld le magadat a Földhöz. Képzeld el, hogy a lábaiddal a földbe gyökereket eresztesz. Menj el egészen mélyre, kapcsolódj több szálon a Földanyához. Majd egyszerűen engeded, hogy kivegye, kihúzza belőled szenvedéseidet, fájdalmaidat. Kérd meg, hogy tisztítson át, hogy odalent alakítsa át ezeket az energiákat, majd töltsön fel téged új erővel, új energiákkal. Majd egy-két kézmozdulattal hozd fel ezeket az erőket a köldöködig. Összpontosítsd ide az energiát, majd érezd sejtjeidben, az egész testedben. Hadd járja át minden porcikád. Ezután kezeid emeld fel az ég felé, a fejedet fel is emelheted, szemeid hagyhatod csukva, és nyújtózz az ég felé, a Teremtő felé. Add át Neki magadat, a lelkedet. Érezd a feltétlen szeretetét, majd kezeiddel hozd be a korona csakrádon át a szívedig, majd egészen a köldöködig. Összpontosuljon itt minden energia. Itt a központ, induljon majd a teremtésünk innen. Hagyd kicsit itt a kezeid itt, majd köszönöd meg és gyújts meg egy gyertyát, ha eddig még nem tetted volna. Lehet fehér színű vagy saját hitrendszered szerint bármilyen, ami úgy érzed, segít Neked. Én füstölőket is használok, a tisztítás mellett az illatukat is imádom.

Ezután ülj le és ebben a rezgésben kérd meg segítőidet, hogy segítsenek neked meghallani lelked vágyait, majd hallgassák meg szavaid és vezessenek az úton, hogy mindez megvalósulhasson - Minden úgy, ahogy az a lélektervedben az meg van írva.

A vágyaid lehetnek olyan "kis" dolgok is, hogy Vele sétálni, mellette ébredni, vagy eljutni valahova, egészen az életcéljaid, feladataid, az Igaz Szerelem megéléséig, bármi. Kinek mi a fontos, mit hall meg stb. A lehető legjobb az lenne, ha ezeket leírnád egy szép papírra és pontban 22óra 22 perckor Együtt felolvasnánk a Teremtőnek. Mert ugye a kimondott szó... Teremt. Sokszorozzuk az erőt, ahol csak lehet.

Majd miután kimondtuk Együtt hangosan, megköszönjük, hálát adunk és megáldjuk az elhangzottakat.

Remélem a végére értetek ennek a hosszabb írásnak és Együtt csinálhatjuk meg a Teremtésünket ezen a Csodálatos Tízmilliószoros napon. 

Áldás legyen Veletek! Csak ügyesen. 

Ölelés!

Az Én Egyetlen mondatom: Minden legyen úgy, ahogy az meg vagyon írva. <3






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése