2017. február 2., csütörtök

Hogyan szeresd önmagadat - belső gyermekedet?


Hogyan szeresd önmagadat - belső gyermekedet?

A belső gyermek gyógyítása elengedhetetlen, hiszen mindannyiunkat érték kisebb-nagyobb szeretetsebek. Ha úgy tetszik szülősebek, amelyeket be kell gyógyítani ahhoz, hogy visszanyerjük önbecsülésünket, önszeretetünket, levetkőzzük azt a sok szégyent és a bűntudatot, amit gyermekkorunktól magunkra pakoltunk.

Ki is az a belső gyermek?


A belső gyermek az, aki ott lakik benned, a lelked közepén. Belőle indulsz ki, belőle vagy. Ez a gyermek valaha tiszta volt, nem ismerte a bánatot és a szomorúságot. Ő egy örömmel teli, játékos, kíváncsi és mosolygós gyermek (volt), akiben csakis a tiszta szeretet szólal(t) meg.

Erről a gyermekről, aztán szépen elfeledkezel, mert nem akarsz rá emlékezni. Fájt neki már eleget, a lélek már így is több sebből vérzik: a fel nem dolgozott gyermekkori sérülések, az érzelmi igényeinek ki nem elégítése révén, a családi rendszer működési zavaraiból adódóan. Ha ezek az anyai és apai sebek megszilárdulnak, akkor tartósan meghatározzák életünket, önelfogadásunkat és társas kapcsolatainkat is.

Milyen érzésekből ismerheted fel, hogy belső gyermeked törődésre vágyik?


- Képtelen vagy elfogadni önmagadat és befogadni másokat.
- Bizalmatlan és gyanakvó vagy. Nyitottnak gondolod magadat, mégis bizonyos határon túl nem engedsz közel magadhoz senkit.
- Hatalmas érzelmi ingadozásokban vagy. Hol szárnyalsz, hol a gödör mélyén csücsülsz. Nincs egyensúly, és nincs belső béke.
- Borúlátó és magányos vagy. Ráadásul megmagyarázod, hogy neked ez teljesen jó, bármikor tudsz ezen változtatni, de amúgy nincs is baj.
- Képtelen vagy egyedül lenni, állandó mozgásban vagy. Mindig kitalálsz valamit, csak a valódi önmagaddal ne kelljen foglalkozni.
- Beteges szenvedéllyé alakulhat egy-egy tevékenységed. Olyannyira, hogy anélkül már nem is érzed jól magadat, mert úgy érzed akkor végre boldog vagy, fontos vagy.
- Üressé és fásulttá lettél, az öröm érzetét is elvesztetted. Képtelen vagy teljes szívből örülni dolgoknak. Aggodalom és félelem bújik meg a látszólagos nyugalmad mögött.  
- Igényled a figyelmet attól, akit kiszemeltél magadnak, ha nem kapod meg „toporzékolsz”. Majd elhagyod a terepet mások hibáztatásával.
- Agyon elemzed a helyzeteket, érzéseket, mindent. Képtelen vagy kikapcsolni.
- Szüleiddel és a gyermekeiddel a kapcsolatod rendezetlen. Sok meg nem élt érzés és kimondatlan érzés szorít velük kapcsolatban.
- Betegségek, amelyek erre utalhatnak: Ízületi és térd fájdalmak. Fogproblémák. Húgyúti betegségek, intim területek betegségei. Derék és hát fájdalmak. Gerinc-és nyaki problémák. A haj problémái. Emésztési zavarok. Súlyproblémák a combon és a has környékén.


A Te belső gyermeked milyen? Szomorú, elhagyatott?


A legtöbb jelenbeli stresszünk, elakadásunk, indulatunk kisgyermekkori sebekből fakad. Nem értettük és nem tudtuk feldolgozni, ami történik velünk, ezért el is bújtattuk önmagunk elől önmagunkat.

Hogyan szeretheted és gyógyíthatod meg belső gyermekedet?


Meg kell tanulnod magadat szeretni feltételek nélkül. Érezz együtt magaddal! Értsd meg a miértjeidet és a fájdalmaidat, majd fogadd el mindazt, ami történt veled, hiszen ennek köszönhetően lettél az, aki ma vagy! Légy büszke arra, amit elértél, ahova jutottál. Beszélgess önmagaddal, dicsérd meg magadat minden apróságért! Szeresd magadat! Mintha önmagad gyermekképét simogatnád szavaiddal. Hadd kapja meg mindazt, amire mindig is vágyott. Úgy, abban a formában, ahogy az számára tökéletes. Hidd el, hogy szeretetreméltó vagy, hogy megérdemled a szeretetet és a figyelmet. Gyakorold ezeket minél többször, napjában akár többször is! Hidd el, szükséged van rá – magadra!

Mit tehetsz még ezen felül belső gyermekért?


Tudj meg többet magadról és a szüleidről! Személyes beszélgetés sem kell hozzá, csak merülj bele kicsit magadba, a múltadba. Kérdezd meg magadtól, miként sérült a kis lelked velük kapcsolatban?

Rendezd magadban a velük való kapcsolatot. Fogadd, tiszteld azt, amit adni tudtak neked. Hidd el, a lehető legtöbbet adták neked lehetőségeikhez mérten.

Ha meg akarsz szabadulni a benned rejlő fájdalmaktól, haragtól, indulattól, ha már elfáradtál mindebben, akkor itt az idő, ne küzdj ellene, hanem tanuld meg szeretni önmagadat. Ne büntesd és bántsd magadat tovább! Nem hibáztál, nem követtél el semmi rosszat! Szerethető vagy Drága Gyermek!

Képzeld el ezt az egészet úgy, hogy gyermekkorodtól kezdve értek hatások, amelyeket nem értettél, nem estek jól, nem kerültek feldolgozásra. Ezeket a dolgokat szépen elkezdted bepakolni ebbe a zsákba és felvetted a hátadra. Majd egyre csak pakoltad és pakoltad még bele mindazt, amit nem értettél, amit nem éreztél jónak. Nézd csak meg, mekkora a te zsákod. Ezt Neked mind le kell raknod! Ha jobb gyermekkorod volt, akkor ez a zsák kisebb, de biztosan van benne jó pár feldolgozandó dolog, ha rossz gyermekkorod volt, akkor ez a zsák hatalmassá is nőhetett. Mindenkinek annyi lelki munkája van ezzel, amekkora zsákja. A Tiéd mekkora? Kész vagy lerakni?

Ha igen, akkor egyszerűen merülj kicsit magadba, érezd azt a zsákot a hátadon, a válladon, érezd, ahogy nehezen teszel meg egy-egy lépést. Aztán megállsz, érezd, mi minden játszódik le most benned. Lerogyhatsz, sírhatsz, fájhat a szíved, fájhat a lelked. Kérj rá szeretetet és megbocsátást. Érezd, ahogy felszabadulsz belőle. Lélegezz mélyeket, fújd ki, engedd el. Majd a zsákot tedd le, köszönd meg a tapasztalásokat, tiszteld meg érte szüleidet. Öleld át őket, érezd a szeretetet, ahogy ölelnek téged.  Érezd, ahogy gyógyul a gyermek benned. Majd a zsák szépen fénnyé változik, eltűnik. Vegyél újabb mély lélegzetet. Érezd a megkönnyebbülést.

Ha szeretnél belső gyermeked gyógyításában segítséget, akkor keress meg bátran és megmutatom, milyen módszerekkel tudsz magadnak segíteni. Szeretettel várlak skype-on vagy személyesen is! Cser Melinda – lélekgyógyász. 06304248268, csermelinda3@gmail.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése