2014. november 2., vasárnap

Újra kitisztul



Eljön a nap, amikor megkérdőjeleződik minden. De nem úgy, ahogy eddig. Egészen másképp. Ki vagy, mi vagy, hol vagy, hogyan és miért vagy?

Összekuszálódik. Nem tudod, hogy most széttép örökre vagy épp összeér valami benned. Dobd el vagy tartsd meg? Hallgass, kiabálj vagy csak a csendet hagyd megnyílni? Elveszve lenni vagy a magasba törni? Mi az álmod volt tegnap, az lehet ma is? Elveheti ezeket valaki, vagy csak megerősíthet hitedben? Ki az erősebb benned? A lelked vagy a fejed hangja ez? Kell-e ezt elhagynod vagy elég másfelé terelni? Mi tart fent és mi tart lent? Mi az igazság? Hol találod? Kiben van benne?  És ki adhatja azt át? Mi vezet, és mi befolyásol? Mit hallj meg és mit tagadj meg? Érzed a tempót? Futsz vagy elég a lépték? Van mértéke és van egyensúlya? Éled is vagy csak beszéled? Kitisztul és lecsitul?

A legnagyobb félelmed tárul eléd. És te mész elé, te hívtad magadnak. Szembe akarsz nézni vele. Beleérezni, hogy bármit, bármikor elveszíthetsz. Az éltedet. Az álmodat. A célodat. Egyik pillanatban még ott, aztán a másikban már sehol. Mint egy lepke, akit a markodban fogsz, aztán a kíváncsiság kihajtja ujjaid… És már el is repült. Nézel utána és a könnyeid hullatod. Mert mi lesz, ha többé nem látod és már nem tarthatod kezedben? Megijeszt a gondolat, hogy talán eltűnt örökre. Az első kétségbeesés után, a sok könny és a még több fájdalom után… Újra éled a lelked. Mert ez nem mese, ez nem csak egy képzelt világ. Ezt megvalósíthatod a markodban, a szívedben, a lelkedben. Tudod, hogy nem vesztettél el semmit. Csak most már ott van a tapasztalatod a megélt pillanatokkal. És a lepke visszaszáll ujjadra és megköszöni szabadságát. Bízik benned. A társaddá vált, most már bármikor veled lesz. És kitisztul minden újra. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése