2015. augusztus 17., hétfő

Kulcsszavak

Észrevetted már, hogy bizonyos helyzeteket, személyeket, érzéseket újra és újra visszakapsz?

Talán sokszor érzed is, hogy most ez egy teszt, próba - aztán fel is mérheted mennyire viselkedsz, reagálsz másként ugyanabban. Talán azt is látod mekkorát fejlődtél, de azt is észreveheted, hogy még nincs meg a lényeg... Talán meg is fejted, ki is mondod, de még nem éled - még nem tudod...

Az elmúlt hónapokban rengeteg dolgot megteremtettem, hol így hol úgy sikerült. De bizonyos szituációk visszaköszöntek mindegyikben. Próbáltam nyugodtan szemlélni mindezt, vajon mit nem érzek át még belőle.

Az egyik legfontosabb dolog - ELFOGADÁS.

Elfogadni azt, hogy különbözőek vagyunk és nem csinálhatja, élheti az életét más úgy, ahogy azt te látni, érezni, tudni véled. Hogy lehetne az jó neki? Hogy tölthetné be az ő feladatát úgy, ahogy te érzed? Mikor szereted? Hogy szereted? Szeresd szabadon. Engedd élni, ahogy neki kell...

Ha még igaz is, és úgy lenne jó, ahogy te érzed,neki kell döntenie és csinálnia. Fájhat a döntése, de el kell fogadnod ÍTÉLKEZÉS NÉLKÜL. Különben is, ki dönti el mi a jó vagy rossz? Minden döntés jó, mert a pillanatnyi tudásodnak, a lehetőségeidnek megfelelően, felelősséggel hoztad meg. És pont. Nincs hiba, csak egy lehetőség, hogy tanuljunk és fejlődjünk. Lelkiismeret furdalás nélkül. Nincs más feladatod - mosolyogva és boldogan élni - SZERETETBEN.

A HIT.

Rengeteg félelem és emlék rakodik ránk, ami gátolja a mostani életünket. Zárlatot okoz a szerelemben és a hivatásban, a kapcsolatainkban és önmagunkban. Nem tudjuk, nem merjük megélni, mert túl sokszor vesztettük el, alázták meg vagy tépázták meg bizalmunkat. Félünk újra belemenni, mert mélyen érezzük mennyiszer fájt már. 

A hitet nem lehet megfogni és átadni, hogy itt van mostantól a tiéd. Nem. A blokkoldás is kevés, de elindíthat valamit benned, amin aztán napról napra dolgozhatsz. Mert a spiritualitás nem azt jelenti, hogy valami csoda folytán eltűnik minden gát és félelem. A spiritualitás azt jelenti tudatosan dolgozol vele, mert szembe nézel vele, vállalod a mindennapjaidban. Használod és élsz vele. A szívedet nyitod napról napra és egyre mélyebbre engeded magadban. Újra. Hogy átalakíthasd, átformálhasd Önmagadban - Szeretetté. Mert tudsz varázsolni. Mindenki tud, csak hinni kell benne. 

VÁLLALNI Önmagadat. 

Azt, aki vagy, ami vagy. Kiállni szégyen és bűntudat nélkül, büszkén - azért, ami vagy. Szeretni azt, aki vagy. Hinni abban, ami vagy. Aztán tenni azért, aki vagy. Nem törődve azzal ki mit gondol. Légy szabad és szárnyalj!

Tudj NEMET mondani. 

Mert igenis hallgass arra az első megérzésre. Mindig beigazolódik - miiiindig, hogy az a jó. Törekedj arra, hogy azt éld meg, hogy azt mondd ki, hogy azt cselekedd. Aztán ha mégis belemennél, vállald és tanulj belőle. Mindig lesz hol bizonyítanod a felszedett tudásodat. Nem ronthatod el! Ne félj!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése